Dette er et godt bud på en hurtig dej. Jeg har lavet den flere gange. Både som decideret fredagspizza eller bare fordi jeg lige fik brug for et par ekstra pizzabunde til om aftenen (der kom flere gæster end først planlagt 🙂 og så blev aftenens måltid lige suppleret med 4 extra bunde). Den fungerer også bare godt – når man lige pludselig har fået lyst til pizza 🙂
Det er klart, at med en så hurtig dej, så giver vi køb på noget smag. Men man kan ikke få i pose og sæk. Jeg vil dog mene, at vi kan komme meget langt med smagen når vi tilsætter malt, tørret surdej (her Criscito) og meget gerne noget rødvinseddike (eller alternativt æbleeddike). Disse ting påvirker dejens smag, som om den har hævet længere end tilfældet er.
Jeg hører meget gerne om dine erfaringer med dejen – skriv nederst på siden.

Hurtig pizza (i alt 3,5 timer)
Ingredienser
- 588 gram pizzamel, fx Caputos Men brug gerne en god pizzamel, hvis du ikke kan finde specialmel
- 376 gram iskoldt vand 4-6 grader celcius
- 17 gram rødvinseddike Kom tilsvarende mindre vand i. Tilfører smag og påvirker bruning positivt under bagning. Kan udelades.
- 9 gram frisk gær Hvis tørgær, så 3-4 gram.
- 18 gram fint salt
- 18 gram Caputos Criscito (tørret surdej) Tilfører smag. Kan udelades.
- 10 gram malt Tilfører lidt smag men især farve til bunden, når den bages i en alm. ovn. Skal udelades såfremt man bager i decideret pizzaovn med varme over 300 grader celcius.
Sådan gør du
- Bland alle de tørre ingredienser sammen – dog ikke saltet. Det vil sige bland mel. gær, evt. criscito, evt. malt.
- Tilsæt det meste af det kolde vand (tilbagehold 2 spiseskeer). Og tilsæt evt. din eddike.
- Ælt i 15 minutter på maskine. Først langsomt de første minutter, så lidt mere på mellemniveau.
- Tilsæt det sidste vand og salt.
- Ælt igen 5 min på maskine.
- Form dejen til en pæn kugle. Nu skal dejen hvile tildækket i 20-25 minutter.
- Håndælt nogle gang (ind i sig selv i centrum) og form igen en pæn kugle. Den skal hæve 30-40 minutter.
- Nu er det tid til at lave dejen til dejkugler. Lav 4 store dejkugler. Du kan avt. veje dejen af, hvis du helst vil bruge den metode – ellers bare form 4 lækre og runde kugler.
- Dejkuglerne hæver 2 timer. – Så er de klar. God fornøjelse 🙂
Noter
Andys tip til godt resultat:
- Pas på med mængden af fyld. Lidt er godt! Og –> Meget lidt er meget godt!
- Har du ikke en pizzaovn? Så bag på en pizzasten – eller bedre endnu, et bagestål – i den almindelige ovn med fuld skrald på temperaturen. Du kan også bage pizza på din bradepande – lad den opvarme godt sammen med ovnen og smid så pizzaen på.
- Sæt dig ind i teknikken. Se videoer her på websitet eller YouTube om, hvordan du virker dej op og former en pizza.
- Spred hygge. Det er hyggeligt at lave pizza. Det bliver kun bedre af at få følgeskab af en god flaske vin, godt musik og dejligt selskab fra familie og venner.
Har du lavet denne opskrift?
Fortæl nedenfor, hvordan det gik eller andre kommentarer.
