Pizzasalat – den moderne

2.2K

Under pizzaens udbredelse i norden i fra 70’erne og frem kunne man på mange pizzeriaer få en “pizzasalat”. I Sverige kom den mange steder automatisk sammen med pizzaen. Og i Danmark blev den serveret på de lidt mere klassiske restauranter.

Hvor pizzasalaten stammer fra er uvist. Sikkert er det, at den passer virkelig godt sammen med en pizza. Syrligheden og sødmen i salaten spiller godt med det ofte salte i pizzaen.

Pizzasalat med et twist

Her er der taget udgangspunkt i en traditionel svensk opskrift, men med et mere moderne twist, hvor vi tilsætter lidt løg (mums, marinerede løg er også godt), eventuelt tilsæt et par gulerødder (for farvespillets skyld), og tilsæt også lidt sødme. Sådan får vi både det sure og det søde med i en salat, der spiller til enhver lejlighed, om det er til hverdag eller fest 🙂
Salaten laves gerne et par timer inden spisning. Gerne 12-24 timer inden, så har den virkelig fået tid til at trække.
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1/2 Hvidkål
  • evt. 2 stk. gulerødder
  • 1-2 mellemstore løg
  • 3 spsk æblecidereddike eller hvidvinseddike
  • 1-2 spsk honning, alternativt samme mængde sukker
  • 3 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • Oregano

Sådan gør du

  • Lav marinaden af din foretrukne eddike, olivenolie, samt honning/sukker. Smag til med oregano samt salt og peber
  • Snit hvidkål og løg meget fint
  • Riv gulerødder på et groft rivejern
  • Bland det hele sammen og stil på køl 30-120 minutter. Gerne 12-24 timer, så har den virkelig fået tid til at trække
  • Inden servering rør rundt, og pynt evt. med et par basilikumblade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
PizzaNørderi med Andy Madsen. Alt indhold © Copyright 2020 og frem. All rights reserved.
Close