Om mig

Jeg har altid interesseret mig for pizza. Og har siden midt 80’erne været på evig jagt efter den ultimative pizza, med den helt rigtige smag, den helt rigtige sprødhed, blødhed, struktur. Og den skal helst kunne laves i en helt almindeligt køkken – helst med så almindelige redskaber som muligt.

Jeg lavede min første pizza, da jeg var 12 år gammel. Det var i 1984. Med stolthed serverede jeg den for min mor, der roste mig højt. Når jeg tænker tilbage, så var rosen vist ikke så meget på selve madoplevelsen, men kørte vist mere på, at jeg selv var gået i køkkenet og lavede mad som 12-årig 🙂 For selve pizzaen husker jeg selv heller ikke som særlig god. Men jeg er siden kommet efter det 😀

Jeg tror på, at man skal respektere traditioner. Og man skal have respekt for dem, der har brugt generationer på at håndtere et fag – som de italienske pizzabagere har. Håndværk er her gået fra far til søn, og der er vel nok ingen bedre pizza at få end den, som du kan få i det ægte Italien. Men, og det mener jeg, vi kan godt komme MEGET tæt på her hjemme i vores eget køkken – og vi behøver ikke ovne til flere tusinde eller en håndtering, som kun få og indviede kender til. Nej, alle kan lære det og ALLE kan lave en fantastisk pizza i et ægte dansk køkken. Man skal bare have noget viden.

Og den viden vil jeg gerne dele med dig! Derfor mener jeg også med stolthed, at jeg kan sige:

JEG KAN LÆRE DIG AT LAVE VERDENS LÆKRESTE PIZZA I DIT HELT EGET KØKKEN.

Her er nogle billeder fra mit køkken i Aalborg. OK, jeg indrømmer, det ovenfor med ilden ikke lige er fra mit helt eget køkken, men de andre her på siderne er (og jeg synes det var så flot, at jeg måtte tage det med).

Jeg har siden gjort det til min mission, at dele min viden og kunnen med dem, som vel at mærke vil høre om det. Jeg er helt med på, at der findes mange langt bedre pizzabagere derude end mig. Jeg tror bestemt ikke, at jeg bare ved alt – jeg lærer HVER ENESTE DAG og er altid på udkig efter, hvordan jeg kan blive bedre og få mere viden.

Men jeg tror på, at jeg nu er kommet et stykke, og dét vil jeg gerne dele med dem, som vil høre på det 😉

Så læs med og stil forresten meget gerne spørgsmål (eller skriv din kritik) – så jeg kan lære endnu mere – men frem for alt, opleve om andre har glæde af denne side.

Tak for at du læser med!

Close
PizzaNørderi med Andy Madsen. Alt indhold © Copyright 2020 og frem. All rights reserved.
Close